VDL wil fabriek Siemens in Hengelo inlijven

Print
VDL wil fabriek Siemens in Hengelo inlijven

Afbeelding: ANP

De VDL Groep wil de fabriek van Siemens in Hengelo overnemen. Dat heeft het industrieconcern, moederbedrijf van VDL Nedcar, laten weten. De vakbonden zijn blij met de overnameplannen, vooral omdat hoogstwaarschijnlijk alle 470 vaste medewerkers mee overgaan naar de nieuwe werkgever.

"We hebben de intentie om iedereen aan het werk te houden, dus alle ongeveer 470 medewerkers”, aldus VDL-topman Willem van der Leegte.

Slag om de arm
De bonden hadden het nieuws vrijdagochtend naar buiten gebracht. VDL bevestigde de overnameplannen later op de dag. Het Eindhovense concern houdt nog wel een slag om de arm: er komt nog het gebruikelijke onderzoek van de boeken en ook moeten  ondernemingsraden, vakorganisaties en mededingingsautoriteit akkoord gaan. VDL verwacht daarover in het laatste kwartaal van dit jaar duidelijkheid.

Maakindustrie
"De komende periode moeten we diverse belangrijke stappen zetten, maar als alles loopt zoals we verwachten dan is het fantastisch dat voor de hoogwaardige maakindustrie in Nederland zoveel vakmanschap behouden kan blijven", zegt Van der Leegte.

Gasturbines
Bij Siemens in Hengelo worden gasturbines en compressoren gebouwd. Het Duitse industrieconcern kondigde in november aan de vestiging te willen sluiten, als onderdeel van een grote reorganisatie.