Vluchtelingen verstoppen zich in laadruim vrachtwagen

Print
Vluchtelingen verstoppen zich in laadruim vrachtwagen

Foto ter illustratie. Afbeelding: iStock

Guttecoven - Een groepje van acht vluchtelingen uit Somalië en Eritrea is vrijdag aangehouden in Guttecoven. De mannen en vrouwen waren gevlucht uit de laadruimte van een vrachtauto.

Een vrachtwagen die vrijdagmorgen op de A2 reed hoorde vreemde geluiden uit de laadruimte van zijn truck komen. Nadat hij zijn truck bij een tankstation aan de kant zette, ontdekte hij de vluchtelingen. 

Laadruimte
Een van hen sneed vanuit de laadruimte het zeil van de oplegger open, sprong eruit en zette het op een lopen. Niet veel later kwamen er nog meer mensen tevoorschijn. Het groepje vluchtte een nabijgelegen maïsveld in. Een getuige die het voorval had zien gebeuren, had ondertussen de politie gewaarschuwd. 

Ter Apel
Na een zoektocht konden de agenten, met behulp van de Koninklijke Marechaussee, de acht mannen en vrouwen in Guttecoven aanhouden. De vluchtelingen zijn overgebracht naar het asielzoekerscentrum in Ter Apel, waar ze worden geregistreerd.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen