Hommage aan overleden wethouder; IronMan krijgt André Willems Award

Print
Hommage aan overleden wethouder; IronMan krijgt André Willems Award

Afbeelding: Laurens Bouvrie

De organisatie van IronMan Maastricht reikt vanaf de komende editie een bijzonder prijs uit. Het wereldevenement dat dit jaar op zondag 5 augustus in de Limburgse hoofdstad plaatsvindt krijgt een jaarlijks terugkerende André Willems Award.

De op 1 mei jongstleden op 59-jarige leeftijd overleden stadsbestuurder was de afgelopen jaren onder meer wethouder Sport. Behalve een hommage aan Willems als warme mensenmens is het de organisatie ook te doen om de relatie tussen Willems als wethouder sport en de IronMan.

Bijzondere prestatie of reden om deel te nemen
De André Willems Award wordt toegekend aan een deelnemer die, of een team dat, iets bijzonders koppelt aan de toch al buitengewone prestatie van de deelnemers aan deze triatlon. Gedacht kan worden, zo meldt de organisatie,  aan bijvoorbeeld het meedoen voor een goed doel, een bijzondere voorbereiding op het evenement of een bijzonder levensverhaal van een deelnemer. De organisatie van IronMan kiest, in overleg met de gemeente Maastricht, de winnaar van de bijzondere prijs. 

André Willems haalde IronMan binnen voor Maastricht
“Het menselijke aspect in dit verhaal past in onze ogen perfect bij André Willems”, zegt Emiel Frambach van Extra Leisure dat de Maastrichtse organisatie van de wereldvermaarde triatlon op zich neemt. “Door deze award naar hem te vernoemen, doen we recht aan de rol die wethouder Willems had bij het binnenhalen van de IronMan en het verder uitbouwen van het evenement.” Maastrichts wethouder Bert Jongen (Sport), prijst het initiatief. “Het is een mooie hommage aan André. Een prijs bovendien die sporters in het zonnetje zetten die iets extra’s doen naast het volbrengen van IronMan wat al een ongekende prestatie op zich is.”

 

De André Willems Award wordt uitgereikt op maandag 6 augustus om 12.00 uur tijdens de award-ceremonies.