Belgische moeder maakt 3-jarig zoontje steeds zieker met pijnstillers

Print
Belgische moeder maakt 3-jarig zoontje steeds zieker met pijnstillers

Afbeelding: Hbvl

Een 27-jarige vrouw uit het Vlaamse Eernegem wordt verdacht van poging tot moord op haar zoontje van 3.

De moeder, J.G., en haar vriend brachten het kind eind vorige week naar het ziekenhuis. Daar bleek dat het jongetje sporen van Tramadol in zijn bloed had, een sterke pijnstiller die uitsluitend voor volwassenen bedoeld is.

Zowel zijn vader, moeder als grootmoeder werden opgepakt als mogelijke verdachten. De moeder bekende uiteindelijk dat ze het kind de pijnstiller had gegeven.

Uitgeput
In haar verhoor verklaarde J.G. dat de zorg voor haar gezin - naast het slachtoffer heeft ze nog vier andere kinderen - haar te zwaar geworden was.

Volgens de vrouw kampte het jongetje met astma en epilepsie en wilde ze hem daarvoor laten opnemen in een revalidatiecentrum. "Haar vriend zag dat niet zitten, waarop mijn cliënte de verkeerde beslissing nam om haar zoontje nog wat zieker te maken in de hoop dat hij dan wel zou toegeven", zegt Patrick Bernard Martens, de advocaat van J.G. "Ze was uitgeput, maar wilde hem absoluut niet doden."

Inmiddels gaat het iets beter met de jongen. De aanhouding van de moeder werd vanochtend met een maand verlengd.

Psychiatrisch onderzoek
Drie psychiaters zijn aangesteld om de vrouw te onderzoeken. De toxicoloog zal moeten onderzoeken of de hoeveelheid tramadol die het jongetje kreeg dodelijk had kunnen zijn.

Tramadol is een vrij sterke pijnstiller, die vooral gebruikt wordt om hevige chronische pijn te bestrijden. Ook wordt het middel gebruikt om de pijn van kankerpatiënten te verlichten.