‘Advocaat Trump nam stiekem gesprek op over Playboymodel’

Print
‘Advocaat Trump nam stiekem gesprek op over Playboymodel’

Michael Cohen. Afbeelding: EPA/Justin Lane

Michael Cohen, de toenmalige advocaat van de huidige Amerikaanse president Donald Trump, heeft in 2016 heimelijk een gesprek opgenomen dat hij met Trump voerde over betalingen aan een voormalig Playboymodel.

Dat meldt The New York Times vrijdag.

Karen McDougal
Het gesprek was twee maanden voor de presidentsverkiezingen in november 2016 en ging over eventuele betalingen aan Karen McDougal, een vrouw die claimt in 2006 en 2007 een verhouding met Trump te hebben gehad. Trump is sinds januari 2005 getrouwd met de inmiddels 48-jarige Melania Trump.


Karen McDougal

Huiszoeking
De opname van het gesprek is in beslag genomen door de FBI, toen die eerder dit jaar huiszoeking deed in het kantoor van Cohen, aldus de bronnen van de NYT. De FBI onderzoekt onder meer of er onregelmatigheden zijn gepleegd bij de financiering van Trumps verkiezingscampagne en of Cohen frauduleus heeft gehandeld.

Verkocht
McDougal heeft Cohen ervan beschuldigd te kwader trouw te hebben meegewerkt aan het 'laten verdwijnen' van haar verhaal over de relatie met Trump. Ze verkocht haar verhaal in de aanloop naar de verkiezingen voor 150.000 dollar aan een uitgeverij. Die publiceerde het nooit. De eigenaar, David Pecker, is een vriend van Trump.