Zorgen inwoners over kamerverhuur Baexem

Print
Zorgen inwoners over kamerverhuur Baexem

Afbeelding: iStock

Baexem - Een plan om in een pand aan de Dorpstraat in Baexem twaalf kamers te realiseren en te gaan verhuren aan arbeidsmigranten stuit op bezwaren van omwonenden.

In een brief aan de gemeenteraad uiten die omwonenden hun zorgen. Het gebouw is in hun ogen niet geschikt om er een groep arbeidsmigranten te laten wonen die telkens maar een paar maanden mogen blijven, een zogeheten short- en mid­stay-verblijf.

Basisschool
"Het pand staat aan de Dorpsstraat, op 25 meter afstand van de basisschool. Als mensen bijvoorbeeld willen roken, moeten ze dat buiten doen omdat ze binnen niet mogen roken. Dat lijkt ons niet wenselijk. Daarnaast denken we ook dat er problemen met parkeren gaan ontstaan", legt Jan Hendriks uit, die namens de bewoners de brief aan de raad richtte.

Leefbaarheid
"We hebben geen probleem met de huisvesting van arbeidsmigranten, maar dat moet dan wel op een geschikte plek gebeuren. Het ligt veel meer voor de hand om in dit pand bijvoorbeeld een gezin te huisvesten dat ook langer wil blijven. Op die manier kunnen ze ook betrokken worden bij het gemeenschapsleven. Met dit plan gaat volgens ons de leefbaarheid er niet op vooruit."

Wethouder
De leiding van basisschool De Harlekijn, 36 omwonenden en de buurtvereniging hebben de brief ondertekend. De bewoners hopen hun bezwaren binnenkort ook nog een keer persoonlijk aan verantwoordelijk wethouder Arno Walraven over te kunnen brengen.

Op dit moment is de vergunning aangevraagd en moet het college van burgemeester en wethouders er nog een beslissing over nemen. Wanneer dat gaat gebeuren is onbekend.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →