Kampeergigant Vrijbuiter in de problemen

Print
Kampeergigant Vrijbuiter in de problemen

Foto ter illustratie. Afbeelding: iStock

Kampeerwinkelketen De Vrijbuiter, met filialen in Roermond, Zaandam, Gouda en Roden, zit in financiële moeilijkheden.

De overkoepelende BV Wilderness waar de kampeerhal onder valt zou uitstel van betaling hebben aangevraagd. Dat melden diverse media. Het personeel zou donderdag zijn ingelicht over de situatie.

2008
De Vrijbuiter werd opgericht in 1985 door Jaap van Zuijlekom in het Drentse Roden, in 2008 kwamen de filialen in Roermond (op het Retailpark) Gouda en Zaandam erbij.

In het hoogseizoen werken zo’n driehonderd mensen in de kampeerhallen, in het laagseizoen ruim honderd. Roden is met 22.000 vierkante meter de grootste vestiging.

Stoffige formule
De Vrijbuiter had het in 2014 ook al zwaar, maar wist het toen te redden door de wat stoffige formule sterk aan te passen (groter schoenenassortiment, nieuwe kinderafdeling, interactieve webshop, etc). Daardoor wist het in 2016 weer winst te maken. Nu zit het bedrijf dus weer in zwaar weer en worden er gesprekken gevoerd met de door de rechtbank aangewezen bewindvoerders. De winkels van De Vrijbuiter zijn vooralsnog wel gewoon open.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen