Roda wint oefenduel tegen Eindhoven in blessuretijd

Print
Roda wint oefenduel tegen Eindhoven in blessuretijd

Afbeelding: Emil Visser

Roda JC heeft vrijdagavond het traingingskamp afgesloten met een zege tegen FC Eindhoven. Mario Engels bepaalde in de blessuretijd de eindstand op 0-1.

Gezien de grote aantallen aan mogelijkheden hadden er meer treffers kunnen vallen.

Op en neer
In de eerste helft golfde de wedstrijd op en neer, waarbij de beste kansen voor de Kerkradenaren waren. Na dertien minuten loste Mart Remans een gevaarlijk schot, dat net over zeilde. Later kreeg hij een nog grotere kans, toen hij alleen op de keeper afging. Maar ook FC Eindhoven was dichtbij een treffer. Vleugelspeler Elton Kabangu raakte na 23 minuten spelen met een voorzet de lat.

Blessuretijd
In de tweede helft was Roda duidelijk sterker dan FC Eindhoven. Het wist het overwicht echter lange tijd niet om te zetten in een voorsprong. De Kerkraadse formatie moest bovendien beducht zijn voor de counters van FC Eindhoven. In de slotfase kopte Remans nog een bal op de paal. Daardoor leek de wedstrijd op een doelpuntloos gelijkspel af te stevenen. Maar Engels zette in de blessuretijd nog goed door in het zestienmetergebied van FC Eindhoven en liet vervolgens de bal over de lijn rollen.