Caravancontrole langs A2 bij Elsloo

Print
Caravancontrole langs A2 bij Elsloo

Afbeelding: Etienne Zegers

Elsloo - Vakantiegangers die met hun caravan de A2 nemen richting het zuiden zullen aan de kant worden gezet voor een caravancontrole. Dat meldt de politie.

De politie zal de vakantiegangers willekeurig uitkiezen voor een controle. Zij zullen door motoragenten van de snelweg worden geleid om vervolgens op het Rijkswaterstaat terrein aan de Sanderboutloon te Elsloo hun vervoer te laten controleren.

Vakantieverkeer
Zowel auto en caravan zullen aan een grondige inspectie worden onderworpen. Er zal onder andere worden gekeken naar gewicht, verlichting, hulpkoppeling, remmen, belading, trekhaak, vering, onderstel, bandenspanning en -profiel en autopapieren. De leidingen van de gas- en elektrische installaties van de caravans zullen worden gecontroleerd door specialisten van de brandweer. 

Wanneer er iets mankeert aan het voertuig, kan de eigenaar dat laten repareren om vervolgens door te reizen. Onveilige voertuigen zullen van de weg worden gehaald.

De actie is vooral gericht op caravans vouwwagens en campers: het echte vakantieverkeer. De controle zal de hele dag duren. In het voorjaar werd al preventief gecontroleerd. Politie meldt de komende tijd verschillende controles te organiseren om het vakantieverkeer zo veilig mogelijk te houden.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →