Tourspel rit 13: Onbekendere namen zorgen voor dagoverwinning

Print
Tourspel rit 13: Onbekendere namen zorgen voor dagoverwinning

Afbeelding: De Limburger

Herman Haas uit Heerlen was vrijdag de gelukkige dagwinnaar in het Tourspel van De Limburger. Doordat er afgelopen dagen veel sprinters uit de Tour de France stapten, pakken de relatief onbekendere namen in zijn tourpool punten voor hem.

"Een vriend van mij had het al gezien dat ik had gewonnen", vertelt Haas. De 56-jarige Heerlenaar had er zelf niet zo op gelet. Hij had de laatste veertig kilometer van de etappe naar Valence gekeken en daarna vooral de etappe uitslag bestudeerd. "Ik wist dat ik best wat renners in mijn ploeg had, maar dat ik ook daadwerkelijk zou winnen."

Opvallende namen
Een opvallende naam in de ploeg van Haas is Taylor Phinney. De Amerikaan pakte vrijdag zes punten voor Haas. "En ik denk ook dat Andrea Pasqualon geen renner is die veel mensen in hun ploeg hebben zitten", zegt de Heerlenaar. Het getuigt dat Haas kennis van zaken heeft. "Ik volg heel veel sport. Naast het tourspel speel ik ook bij jullie mee met het Formule 1-spel. Daarmee ben ik jaren geleden ook een keer in de prijzen gevallen, maar bij het tourspel is het de eerste keer."

Credits
Haas is te spreken over het systeem met de credits. "Met maar 85 credits moet je scherpe keuzes maken. Je voorkomt dat veel mensen dezelfde renners in hun ploeg hebben. Ik had bijvoorbeeld Marcel Kittel en Andre Greipel uit mijn ploeg gelaten. Nu zijn ze naar huis dus dat was geen slechte keuze." Haas speelt mee met drie lijsten: een sprinterslijst, een klimmerslijst en een lijst met mannen voor het algemeen klassement. "Ik heb gegokt op de dagzege, want voor de eindoverwinning zal ik niet meer mee doen. Maar je weet het nooit. Met mijn sprinterslijst sta ik in de top-100."

Genieten
Haas geniet deze drie weken enorm van de Tour de France. "Het is een leuke Tour, ook erg spannend. Ik vind het wel jammer dat Dylan Groenewegen naar huis moest, dus hoop nu maar dat Tom Dumoulin de eindoverwinning kan pakken. Ik vermoed dat Geraint Thomas nog wel tijd zal gaan verliezen. En met een sterke tijdrit zou Dumoulin in staat moeten zijn om Chris Froome daar te kunnen kloppen, maar hij gaat het zeker niet cadeau krijgen en zal er hard voor moeten werken."

De vrouw van Haas gaat wel een cadeau krijgen. Van de 30 euro gaan ze samen een hapje eten.