Sittard-Geleen waarschuwt voor heet plakasfalt

Print
Sittard-Geleen waarschuwt voor heet plakasfalt

Afbeelding: iStock

Sittard - De gemeente Sittard-Geleen waarschuwt haar inwoners en bezoekers van de fusiestad voor smeltend en kleverig asfalt op straat als gevolg van de aanhoudende hitte.

Het stadsbestuur roept burgers op om locaties met plakasfalt meteen te melden. Een speciale bestrijdingsploeg rukt dan met spoed uit om scheppen zand over het plakkerige goedje te strooien.

"In asfalt zit bitumen. Door de aanhoudende warmte wordt bitumen zacht en week. Daardoor kan het asfalt gaan plakken”, zo licht de gemeente de problematiek toe. 

Lees ook: 'Ratten op straat door droogte'

Rattenoverlast
Eerder deze week waarschuwden ambtenaren van  Sittard-Geleen ook al voor rattenoverlast. Als gevolg van de aanhoudende droogte en tropische temperaturen achten zij de kans groot dat het ongedierte het rioolstelsel verlaat op zoek naar water en voedsel. Inwoners wordt in zulke gevallen aangeraden om zelf een emmer water in putten en straatkolken te gooien.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →