Tour 2019 niet door Limburg

Print
Tour 2019 niet door Limburg

Afbeelding: ANP

De Tour de France, die komend jaar van start gaat in Brussel, zal Limburg niet aandoen.

Dat heeft gedeputeerde Ger Koopmans zaterdag bij de start van de veertiende etappe in St-Paul-Trais-Chàteaux in Frankrijk te horen gekregen van Tour-baas Christian Prudhomme. "We hebben dit voorjaar bij Parijs-Roubaix al een gesprek met Prudhomme gehad, waarin hij dat al liet doorschemeren", laat Koopmans vanuit Frankriujk weten. "Maar hij was nu heel duidelijk: de Tour gaat vanuit Brussel naar beneden." Waarmee de kans op een Touretappe voor Limburg definitief verkeken is.

Positief
Koopmans is zaterdag en zondag met een lobbydelegatie van de provincie bij de Tour aanwezig. Volgens de gedeputeerde staat  Prudhomme overigens positief tegenover een bezoek van de Tour aan Limburg. "We komen zeker, zegt hij steeds. Maar de vraag is uiteraard wanneer?" 

Ook in 2020 hoeft Limburg al niet op een doorkomst van de Franse etappekoers te rekenen. “Dan start de Tour in Nice, van daaruit gaan ze niet naar Limburg komen.” Maar in 2021 liggen er mogelijk wel weer kansen. “Er zijn geruchten dat de Tour van in Kopenhagen in Denemarken gaat starten.” Op weg naar Franrijk, zou een bezoek van aan Limburg dan opnieuw mogelijk kunnen worden.

De laatste keer dat de Tour Limburg aandeed was 2006, toen Valkenburg een finishplaats was.