Wouter van Luijn in besloten kring gecremeerd in Blerick

Print
Wouter van Luijn in besloten kring gecremeerd in Blerick

Afbeelding: Twitter

Arcen / Belfeld - Filmeditor Wouter van Luijn (34), die vorige week op het Spaanse eiland Mallorca door geweld om het leven kwam, is vandaag in besloten kring gecremeerd in Blerick. Bij de plechtigheid waren vrienden en familie aanwezig, zei de woordvoerder van de familie.

Vrijdagmiddag werd in de Amsterdamse bioscoop Tuschinski een herdenkingsdienst gehouden voor de filmmaker uit Arcen. 

Drugs kopen
Wouter van Luijn (34) werd in de nacht van donderdag 12 op vrijdag 13 juli neergeslagen in een achterbuurt op het eiland Mallorca, waar hij op vakantie was met zijn vader. Door de klappen die hij kreeg overleed Van Luijn later in het ziekenhuis. Hij zou van plan zijn geweest drugs te kopen. De man met wie hij in contact kwam, Adrian F., is opgepakt en beweert dat de ruzie ontstond omdat Van Luijn in de drugswijk op straat ging wildplassen.

Wouter van Luijn heeft de montage van tientallen films op zijn naam staan, waaronder Brasserie Valentijn (2016) en Aanmodderfakker uit 2014, waarin acteur Gijs Naber de hoofdrol vertolkt. Voor de film Wolf pakte Van Luijn een nominatie voor een Gouden Kalf.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen