Gezin moet te zware caravan laten staan bij politiecontrole

Print
Bij de caravancontrole langs de A2 bij Elsloo heeft zaterdagmiddag een gezin hun veel te zwaar beladen caravan moeten laten staan.

De auto van de Tilburgse familie mocht slecht 750 kilo trekken terwijl de aangekoppelde sleurhut 1200 kilo woog. 

De bestuurder besloot om de caravan achter te laten en zijn auto ver ruilen voor een grotere. Met enige vertraging is het gezin nu toch onderweg naar hun vakantiebestemming. 

Nader onderzoek
Volgens de politie werd er verder nog een bestelbus met aanhanger onderweg naar Marokko aan de kant gezet. Medewerkers van de RDW en politie ontdekten enkele technische mankementen, waarna werd besloten om bij een nabij gelegen keuringsstation van de Rijksdienst voor het Wegverkeer nader onderzoek te verrichten. 

De vakantiegangers werden zaterdag willekeurig van de autosnelweg A2 gehaald door de politieagenten te motor, ter hoogte van Elsloo en vervolgens door politie uit Duitsland en Nederland, de Landelijke Eenheid, de brandweer en de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) gecontroleerd. Het doel van de gezamenlijke caravancontrole is om vooral bewustzijn te creëren bij vakantiegangers: zorg dat je caravan of vouwwagen vóór vertrek in orde is en je veilig de vakantie ingaat.

Wiel
Volgens de politie is de controle op een paar kleinigheidjes positief verlopen. Zo moesten enkele automobilisten wat boodschappen uit de caravan overladen in de auto, een wiel van de caravan verwisselen dat langzaamaan leeg liep of toch nog wat van de ingeslagen boodschappen terug naar huis brengen om niet te zwaar beladen te zijn. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →