Tourspel rit 14: 'Vanaf Cyprus is de Tour ook goed te volgen'

Print
Tourspel rit 14: 'Vanaf Cyprus is de Tour ook goed te volgen'

Afbeelding: De Limburger

Vanaf zijn vakantieadres op Cyprus neemt Sjef Moonen uit Hoensbroek de felicitaties in ontvangst. De 55-jarige wielerliefhebber is zaterdag de winnaar van de dagprijs in het tourspel van De Limburger.

"Ik kreeg al allemaal appjes van vrienden me", vertelt hij vrolijk. "Ze stuurden ‘goed gedaan Sjef’ en ‘goed bezig’. Zij spelen ook allemaal mee bij jullie en hadden het al gezien. Ikzelf nog niet. Ik was nog te druk met vakantie vieren", zegt hij met een lach.

Tijdsverschil
Toch kan Moonen ook op Cyprus de Tour de France heel goed volgen. "Het is een uurtje later op het eiland, maar dat maakt helemaal niets uit. De Tour is prima te combineren met het zwembad en het strand", legt hij uit. De inwoner van Hoensbroek speelt al vanaf het begin mee met het tourspel bij De Limburger. "In het begin moest je tien namen invullen, nu hebben jullie het iets verandert. De geluksfactor gaat een grotere rol spelen en je moet het wielrennen nog beter blijven volgen. De zevende plek was ooit mijn hoogste klassering, maar daar is vandaag verandering in ingekomen."

Aanvallers
Tourdebutant Omar Fraile won de etappe in Mende. Een wielrenner die niet veel mensen in hun ploeg hadden. Bij Moonen stootte hij door omdat er veel sprinters de afgelopen dagen de Tour verlieten. Moonen had Fraile bij zijn reserves staan. "Door het uitvallen van de sprinters kom je bij andere renners terecht. Ik had zelf liever gezien dat Jasper Stuyven de rit had gewonnen, maar helaas. Het is een type renner dat aanvalt, dat zie ik graag. Net als Tom Dumoulin waarvan ik ook nog hoop dat hij hoge ogen gaat gooien. Hij heeft zeker een kans, al is de Sky-ploeg wel gigantisch sterk. Maar aanvallen wordt beloond."

Wielercafé
Moonen doet vaker mee met wielerspelletjes. "Ik kom ook regelmatig in het wielercafé 'Aan de Kirk' in Sibbe. Daar kun je ook aan spelletjes meedoen. Voor wielerliefhebbers is het echt een must om daar eens te gaan kijken. Gele truien van alle bekende wielrenners en Limburgse coryfeeën hangen aan de muur. Je kunt er meedoen aan een klassiekersspel en aan het Tourspel."

Vrienden
Moonen heeft zijn vrienden waarmee hij altijd het café bezoekt al een leuke avond in het vooruitzicht gesteld. "Het gewonnen geld wordt niet besteed op vakantie, maar ik ga met mijn vrienden naar het wielercafé in Sibbe. We gaan er een leuke avond van maken als ze de prijzen van het tourspel uitreiken." Voorlopig geniet Moonen eerst nog van zijn vakantie samen met zijn vrouw en kinderen. Een leuke avond werd het absoluut. "Vanavond was het speciaal door deze zege."