Na dit weekend pas échte hitte: het kan 36 graden worden

Print
Na dit weekend pas échte hitte: het kan 36 graden worden

Afbeelding: iStock

Het is dit weekend aangenaam warm. Van echte hitte is nu nog geen sprake, maar dat gaat komende week veranderen. Het kan zelfs 36 graden worden.

Deze zondag wisselen zon en wolkenvelden elkaar af. Het wordt iets minder warm dan zaterdag, met maximaal 28 graden in het zuidoosten van het land.

Wind
Na het weekend is het flink zonnig en voert de wind nog warmere lucht aan. "Het wordt dan geleidelijk ruim 30 graden", stelt meteoroloog Ben Lankamp van Weerplaza. 

De middagtemperatuur ligt dinsdag en woensdag rond 30 graden op veel plaatsen.

Bekijk hier de weersverwachting voor Limburg

Binnenland
"Voor donderdag, vrijdag en het volgende weekend is de verwachting ook zonnig, maar wat de temperatuur betreft, nog een beetje onzeker. Er is een aanzienlijke kans dat het nóg wat warmer wordt, met zelfs 35 graden dieper in het binnenland. De hitte kan ook iets gematigder blijven, maar wel met 30 graden op veel plaatsen", aldus Lankamp. 

Het KNMI spreekt zelfs van mogelijk 36 graden in het oosten en zuidoosten van het land.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →