Feyenoord-directeur Van Geel wil snel af van beloftenteams

Print
 Feyenoord-directeur Van Geel wil snel af van beloftenteams

Afbeelding: ANP

Feyenoord-directeur Martin van Geel wil dat de beloftenteams zo snel mogelijk verdwijnen uit de eerste divisie en de amateurklassen.

Hij pleit voor de herinvoering van een nieuwe reservecompetitie op maandagavond. "Een sterke tweede elftallen-competitie met de beste clubs", zegt hij bij VI.nl. "De piramide moet vandaag nog instorten."

Uitleggen
Volgens Van Geel is de huidige voetbalpiramide niet meer uit te leggen door de voetbalbond KNVB. "De promotie en degradatie tussen profs en amateurs, de reden waarvoor die hele piramide is bedacht, is er nooit gekomen. Het merendeel van de profclubs doet er niet aan mee."

Negatief
De directeur van de Rotterdammers ziet vooral de negatieve effecten voor de eredivisie. "Het ergste is nog dat we onze clubs naar Manchester City en Chelsea jagen, omdat ze van de top en subtop geen spelers meer kunnen huren", vindt Van Geel. " Want die stellen de talenten nu op in de eerste divisie en de amateurklassen." 
 

Speel mee met het voetbalspel

Het bekende gratis online Voetbalspel van De Limburger gaat weer van start. Met wekelijks kans op mooie geldprijzen en een totale prijzenpot van € 4.000.

Meespelen is heel eenvoudig. Eén keer inschrijven op delimburger.nl/voetbalspel en je kunt elke week je voetbalkennis testen op 5 boeiende wedstrijden.

Nieuw: Amateurclub Klassement
De 11 beste deelnemers van elke amateurclub bepalen de totaalscore. Na de Champions League finale maken we de balans op en verdelen we € 1.000 onder de verenigingen die het hele jaar door het beste hebben voorspeld.