Taxi naar Maastricht voor ontsnapte hond: kosten 400 euro

Print
Taxi naar Maastricht voor ontsnapte hond: kosten 400 euro

Afbeelding: BD/Thinkstock

Een bijzonder ritje dit weekend voor een Zaltbommels taxibedrijf: een ontsnapte chihuahua naar Maastricht brengen. Kosten: 400 euro.

Het kleine hondje maakte deel uit van een gezelschap dat voor een bruiloft onderweg was naar Maastricht. Tijdens een plaspauze bij tankstation De Lucht aan de A2 even buiten Zaltbommel, sprong een andere hond van de feestgangers ineens uit de bus. 

Reis
Dat dier werd al snel weer gevangen en vervolgens hervatte het gezelschap de reis naar het zuiden. Maar wat ze niet hadden gemerkt, was dat ook de chihuahua tijdens de stop de benen had genomen. 

Het hondje bleef moederziel alleen achter bij het tankstation. Uiteindelijk kwam de dierenambulance en die bracht de chihuahua naar een asiel een paar kilometer verderop, in Bruchem. 

Terugrijden
Ondertussen was het gezelschap in de bus erachter gekomen dat er één hondjes ontbrak. Via telefonisch contact met de Dierenambulance kwamen ze er achter waar de hond was, maar terugrijden kon niet meer vanwege het tijdstip van de trouwerij.

Een taxi bracht uitkomst. Die haalde het hondje bij het asiel op en bracht het naar Maastricht.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →