Petitie voor behoud van ambulance in Gennep

Print
Petitie voor behoud van ambulance in Gennep

Afbeelding: ANP

Gennep - Inwoners van Gennep zijn op internet een petitie begonnen tegen het vertrek per 1 augustus van de ambulance uit Gennep. Ongeveer 400 steunbetuigingen voor 'Ambulance Gennep moet blijven' zijn al binnen.

Ambulance Zorg Limburg-Noord en de zorgverzekeraars hebben eerder deze maand besloten de proef met een ziekenauto bij de Gennepse brandweerkazerne te stoppen, ondanks betere aanrijtijden in noodgevallen. Financiële redenen spelen een rol. 

Brandbrief
De gemeenteraden van Gennep en Mook vinden ook dat het besluit herzien moet worden. Ze hebben  een brandbrief gestuurd naar de zorgverzekeraars en de regionale ambulancevoorziening in Noord-Limburg. De burgemeesters van Mook (Willem Gradisen) en van Gennep (Peter de Koning) hebben de brief mee ondertekend. 

Bergen
AmbulanceZorg Limburg-Noord heeft besloten  dat Gennep het vanaf 1 augustus zonder eigen ambulance moet stellen. De ziekenauto gaat naar een minder kostende standplaats in Bergen. Ook Mook kan daardoor niet meer terugvallen op de Gennepse ziekenauto.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →