Los op het orgel in de Servaas en Onze Lieve Vrouwe basiliek

Print
Los op het orgel in de Servaas en Onze Lieve Vrouwe basiliek

Organist Marcel Verheggen trapte op 17 juli het 58e orgelfestival af met een concert. Afbeelding: marcelverheggen.nl

Het bijwonen van een orgelconcert in de Servaasbasiliek in Maastricht is een overweldigende belevenis. De komende weken kan iedereen de imponerende muur van klanken uit het mega-orgel zelf ervaren tijdens het internationale orgelfestival Maastricht l'Europe & l'Orgue.

Het orgelfestival trapte vorige week zijn 58e jaargang af met een concert van Marcel Verheggen in de Onze Lieve Vrouwe basiliek. Komende dinsdag 24 juli is het de beurt aan de Sint Servaas basiliek. Daar gaat dan de Duitser Winfried Bönig om 20.00 uur los op het gigantische orgel dat een volledige kerkwand bestrijkt. Het concert duurt tot 21.00 uur.

Vervolgens is er tot en met 21 augustus telkens afwisselend iedere dinsdagavond een orgelconcert in één van beide basilieken die Maastricht rijk is.

Daarnaast worden er ook lunchconcerten op orgels gegeven. Ga voor een overzicht van het programma naar www.orgelfestivalmaastricht.nl 

 

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →