Lewis Hamilton ontsnapt met reprimande

Print
Lewis Hamilton ontsnapt met reprimande

Afbeelding: AFP/Andrej Isakovic

Lewis Hamilton behoudt zijn zege in de Grote Prijs van Duitsland. De wedstrijdleiding liet de Britse coureur van Mercedes wegkomen met een reprimande.

De waarschuwing was volgens de stewards een 'geschikte straf' voor een volgens de regels wel degelijk verkeerde manoeuvre tijdens de Formule 1-race op Hockenheim.

Buiten de lijn
Hamilton kwam buiten de lijn die de pitstraat scheidt van het circuit. Dat is volgens de regels verboden, tenzij de coureur geen andere mogelijkheid zag. De wedstrijdleiding achtte een uur na de race een onderzoek op zijn plaats. Het oordeel luidde dat de regerend wereldkampioen de regels had overtreden door de bewuste lijn te overschrijden, maar dat hij andere coureurs niet in gevaar had gebracht.

Paniek
Hamilton gaf in de persconferentie na de race aan dat het een verwarrende situatie was. "Ik reed de pitstraat in om van banden te wisselen, maar kreeg plotseling door dat ik moest doorrijden. Ik moest wel over het gras om op het circuit te blijven. Toen riepen ze alsnog dat ik naar binnen moest, maar toen was het al te laat. Er was paniek, hoewel ik zelf rustig bleef."