Sittard nog niet rijp voor ‘Maastrichtse’ sapjes

Print
Sittard nog niet rijp voor ‘Maastrichtse’ sapjes

Afbeelding: iStock

Sittard - De Maastrichtse sappenbar SAP opende in november hartje Sittard met de nodige tamtam zijn eerste filiaal buiten de hoofdstad. Maar de hippe zaak is weer weg.

De Maastrichtse horeca-ondernemer Johnny Ma heeft niet al te veel plezier beleefd van zijn pas enkele maanden geleden geopende zaak in Sittard. De trendy uitspanning in de binnenstad onder de naam SAP, met versgeperste groente- en fruitsapjes als specialiteit van het huis, is alweer gesloten.

Tamtam
De sappenbar aan de Voorstad opende in november met de nodige tamtam de deuren, waarbij toenmalig wethouder Noël Lebens de feestelijke inzegening voor zijn rekening nam. Na de twee drukbeklante vestigingen in Maastricht was de Sittardse winkel het eerste SAP-filiaal buiten de provinciehoofdstad.

Mindset
Gevraagd naar een toelichting op de onverwachte sluiting voert Ma diverse redenen aan. Daarbij tekent de Maastrichtenaar met nadruk aan dat hij 'nog steeds geloof heeft in de potentie van Sittard'. "Aan de locatie van het pand heeft het in elk geval zeker niet gelegen. Maar Sittard is natuurlijk geen Maastricht. Maastricht heeft toch duidelijk een wat meer 'metropools' karakter, mede dankzij de grote aantallen buitenlandse studenten in de stad. Dat maakt de mindset van de inwoners toch anders."

Te vooruitstrevend
Al bij al spreekt Ma het vermoeden uit dat hij te vroeg met zijn zaak naar Sittard is gekomen. "Misschien zijn ons bedrijfsconcept en de uitstraling van de winkel voor Sittardse begrippen nog te vooruitstrevend", zegt hij. Tegelijkertijd steekt Ma ook de hand in eigen boezem. "Momenteel ben ik nog volop bezig met het finetunen van mijn zaken in Maastricht. Daar heb ik mijn handen meer dan vol aan. Om eerlijk te zijn: als ik meer tijd en aandacht had kunnen steken in het fi­liaal in Sittard, denk ik dat de zaak daar toch nog had kunnen slagen."

Herkansing
De ondernemer zegt overigens niet uit te sluiten dat hij in een later stadium bij wijze van herkansing een nieuwe poging gaat wagen in Sittard. "Met een bijgesteld concept moet dat kunnen lukken. Het is me in elk geval opgevallen dat Sittard een grote groep relatief welvarende inwoners heeft die van luxe en gezond houdt. Dat biedt in mijn ogen genoeg perspectief."

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →