Lieke Martens wordt ambassadeur Hartstichting

Print
Lieke Martens wordt ambassadeur Hartstichting

Afbeelding: ANP/Jerry Lampen

Lieke Martens wordt ambassadeur van de Hartstichting. Deze week begint de voetbalster van FC Barcelona een buurt-AED-actie om aandacht te vragen voor het belang van AED's (defibrillators) in de buurt.

Lieke start bij haar voormalige voetbalclub Olympia '18 in Boxmeer een crowdfunding met de buurt om samen geld in te zamelen voor een AED en daagt Nederlandse buurten uit haar voorbeeld te volgen. Met meer AED's in de buurt is de kans dat een buurtbewoner een hartstilstand overleeft een stuk groter.

Sterk en gezond
"Mijn hart is sterk en gezond. Het zorgt ervoor dat ik als voetbalster alles uit mijn leven kan halen. Dat is niet iedereen gegund'', zegt Lieke.

"Ook in mijn familie komen hart- en vaatziekten voor. Ik vind het belangrijk dat er meer oplossingen komen, bijvoorbeeld om een ernstige hartaandoening in de familie op tijd op te sporen en beter te kunnen behandelen.''

Ambassadeurs
Andere ambassadeurs van de Hartstichting zijn Barbara de Loor, Bas Westerweel, Dieuwertje Blok, Ferri Somogyi, Froukje de Both, Shanne Braspennincx, Tanja Jess en Zoey Ivory.