Zoutelande is grootste Nederlandstalige hit ooit

Print
Zoutelande is grootste Nederlandstalige hit ooit

Paskal Jakobsen en Geike Arnaert Afbeelding: AD / Lex De Meester

Zoutelande van BLØF en Geike Arnaert is sinds deze week de grootste Nederlandstalige hit ooit in de Mega Top 50. Dat meldt NPO3FM. Daarmee stoot het liedje Rood van Marco Borsato van de troon.

Ruim 11,5 jaar was Rood van Marco Borsato de grootse hit gezongen in de Nederlandste taal. Maar dankzij de 31ste plaats in de Mega Top 50 van deze week gaat 'Zoutelande' Borsato nu voorbij, aldus het radiostation. 'Rood' scoorde, op basis van het puntensysteem (#1 krijgt 50 punten, #2 krijgt 49 punten, enzovoort), in 36 weken 1369 punten. BLØF en Geike deden het met 1380 punten net iets beter in exact evenveel weken. 'Zoutelande' staat overigens nog steeds genoteerd en zal er dus nog punten bij sprokkelen.

Een week onderbroken
Zoutelande met Geike Arnaert (zij zingt niet mee op de albumversie) kwam op 18 november vorig jaar binnen op nummer 49. Pas na twee maanden bereikte Zoutelande de top 10. Daarna ging het snel. Tussen 27 januari en 7 april stond de track tien weken bovenaan de Mega Top 50, één weekje onderbroken door Fan van Famke Louise & Ronnie Flex. Inmiddels staat 'Zoutelande' al weer 36 weken genoteerd.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen