Tourspel rit 15: ‘Dit is eindelijk erkenning voor mij als tourkenner’

Print
Tourspel rit 15: ‘Dit is eindelijk erkenning voor mij als tourkenner’

Afbeelding: De Limburger

“Eindelijk erkenning voor mij als tourkenner”, zegt Dick Evers met een vrolijke lach als we hem vertellen dat hij op zondag de winnaar is van de dagprijs in het tourspel van De Limburger. De 66-jarige kunstenaar uit Venlo kan het bijna niet geloven.

“Wat heb ik gewonnen? Een voettocht naar Valkenburg?”, grapt hij. Als we hem zeggen dat hij 30 euro heeft gewonnen, begint hij nog harder te lachen en kan hij zijn geluk helemaal niet op. “Echt waar? Sta ik op de eerste plaats. Ohja, nu zie ik het. Dat ga ik echt op Facebook zetten. Wat een feest. Eindelijk erkenning voor mij als tourkenner.”

Tourkenner? Welnee!
Op de vraag of we te maken hebben met een echte tourkenner moet Evers toch lachend toegeven dat het iets tegenvalt. “Nee hoor. Zeker niet. Twee jaar geleden heb ik drie weken in de top-20 gestaan, maar tegen het einde ben ik redelijk naar beneden gedonderd. Dat ik nu de eerste prijs pak, is alleen maar ontzettend leuk.”

Algoritme
Maar dan rijst nu wel de vraag hoe hij zijn tourploeg heeft samengesteld? “Ik heb een soort algoritme bijgehouden. Tom Dumoulin die vult natuurlijk iedereen in, maar die jongen finisht niet vaak bij de eerste tien. Dat zijn van die jongens die ook knechten hun overwinning gunnen. En zo zijn er meer dat soort renners. Ik zoek altijd naar de wielrenners die de laatste weken voor de Tour de France een goede vorm te pakken hebben en goed kunnen sprinten. Dat zijn namelijk de namen die je aan een overwinning helpen. En dat blijkt nu ook.”

Spinning
Lilian Calmejane en Magnus Cort Nielsen, twee wielrenners die Evers in zijn winnende tourpool had zitten zijn precies zulke jongens. “Een bijzondere filosofie hou ik erop na he? En weet je, ik doe ook drie keer per week spinning. Ik denk dat dat ook heeft meegespeeld.”

Fles bubbels
Wat hij van zijn gewonnen 30 euro gaat doen? “Ik denk dat ik eindelijk een keer naar Ibiza kan gaan.” En dan lachend: “Ik ben kunstenaar en op 2 augustus open ik mijn galerie in het centrum van Venlo. Ik denk dat ik een mooie fles bubbels koop voor bij de opening. Een echte goede fles, dan kunnen we er dan extra van genieten.”