Gevonden lichaam Italië is van vermiste Koen van Keulen

Print
Gevonden lichaam Italië is van vermiste Koen van Keulen

Afbeelding: AD/ANP

De politie heeft het lichaam van de sinds donderdag vermiste Koen van Keulen (17) uit Soest gevonden in het water naast een smalle weg. Het lichaam zou al enkele dagen in het water liggen in de nabijheid van pretpark Gardaland aan het Gardameer en is aangetroffen tussen de camping waar Koen verbleef en een andere camping. De jongen zou niet zijn aangereden.

Het lichaam van Koen werd gevonden in een greppel met vijftig centimeter water. Uit het eerste onderzoek van de politie valt op te maken dat hij eerst zes meter naar beneden is gevallen en vervolgens in de greppel terecht is gekomen. Door de val brak hij zijn enkel. Aan enkele gebroken takken is te zien dat hij zichzelf vermoedelijk nog heeft proberen op te trekken. De jongen is hoogstwaarschijnlijk vandaag pas gevonden omdat hij boven is komen drijven. 

Terug naar camping
Wrang genoeg is Koen vermoedelijk slachtoffer geworden van zijn eigen drang om veilig naar de camping terug te lopen. Omdat er door de dicht op de weg staande vangrails geen veilige plek was om op de weg te lopen, besloot hij om aan de buitenkant te lopen. Daar was het echter glad in de berm door de regen.  

Koen was sinds donderdag vermist nadat hij na een feest niet uit de discobus was gestapt bij zijn camping aan het Gardameer in Italië. Zijn vermissing zorgde voor een massale zoektocht. Er waren al speurhonden uit Nederland onderweg naar het toeristische gebied.

Familie
Er zijn veel hulpdiensten op de plek waar zijn lichaam werd gevonden. Er kwam ook een speurhond ter plaatse. Ook de familie van Koen is aangekomen. Langs de vindplaats van het lichaam loopt een vrij smalle weg met meteen aan de zijkant vangrails. Mensen die over de weg wandelen, lopen daardoor erg dicht op het verkeer.  

Uit eerdere verklaringen van getuigen zou blijken dat Koen niet meteen naar zijn eigen camping zou zijn gegaan omdat hij een meisje veilig naar haar camping terug wilde brengen.