Lange celstraffen voor gewelddadige nepagenten

Print

Foto ter illustratie. Afbeelding: iStock

Landgraaf / Hoensbroek - Wegens het -verkleed als agent- plegen van een zeer gewelddadige woningoverval in Landgraaf in mei 2016 moet Yarmi D. (29) uit Kerkrade veertien jaar de gevangenis in. Zijn kompaan Geoffrey D. (41) uit Hoensbroek heeft negen jaar celstraf gekregen.

Eerder was 20 en 12 jaar cel geëist tegen de gewelddadige nepagenten.

Doel van de overval, waarbij de bewoner meermaals werd beschoten, was het rippen van de oogst van de daar aanwezige wietplantage.

Opsporingslijst
De overval werd landelijk nieuws en het voortvluchtige duo kwam op de Nationale Opsporingslijst terecht. Beiden hebben ook andere gewelddadige delicten op hun naam staan. De rechtbank noemde de manier van werken van beide mannen ‘van ongekende brutaliteit’ en ‘zeer gewelddadig’.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen