Vakantiebaan levert meer op dan ooit

Print
Vakantiebaan levert meer op dan ooit

Afbeelding: iStock

Het gemiddelde uurloon van jongeren met een vakantiebaantje is dit jaar gestegen tot 8,69 euro, het hoogste niveau ooit. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van vakbond FNV Jong.

Vorig jaar leverden vakantiebaantjes nog gemiddeld 8,21 euro per uur op en het jaar daarvoor 6,96 euro. Volgens de jongerenbond is bijna twee derde van de jongeren (meer dan) tevreden met het salaris. Tegelijk is het aandeel dat ontevreden is (11 procent), gedaald vergeleken met vorig jaar.

Minder uitgeven
FNV stelt ook dat jongeren minder geld uitgeven aan studie en het aflossen van schulden. Ze zetten het dit jaar vaker op een spaarrekening of geven het uit aan vakanties.

Geen stress
Uit het onderzoek blijkt ook dat het grootste deel van de jongeren geen last heeft van stress door hun vakantiebaan. Degenen die hier wel last van hebben, wijzen vervelende collega’s als oorzaak aan.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →