Sittardse dj met Afrojack op Tomorrowland

Print

Sittard - Met dj Afrojack stond Jordy Göbbels (20) uit Sittard dit weekeinde op ’s werelds grootste dancefestival Tomorrowland in België. "Je moet wat geluk hebben."

Dat dj Jordy Göbbels uit Sittard, student aan de Rockacademie in Tilburg, met dj Afrojack mee mocht naar Tomorrowland was al leuk. Maar dat de beroemde artiest uit Spijkenisse hem vroeg of hem te vergezellen achter de draaitafel op ’s werelds grootste dancefestival was helemaal kicken.

Wow-effect
Gebukt zat Göbbels te wachten tot de dj de nieuwe track van Chasner zou draaien. "Hoe die heet kan ik niet zeggen, want ik heb hem nog niet officieel uitgebracht."

Toen de Sittardenaar opsprong stonden er dertig- tot veertigduizend feestvierders voor zijn neus. "Dan voel je een mengelmoes van emoties. Puur blijdschap. Het wow-effect. Het is onwerkelijk dat me dit gebeurt, maar ik ben er zo blij mee."

Twitter
Het contact ontstond een kleine twee jaar terug. Göbbels had een nummer van Afrojack in een nieuw jasje gestoken en hoorde dat de dj daar dusdanig van gecharmeerd was dat hij de remix zelf draaide.

"Dat was zo vet, het is intussen op alle grote festivals te horen geweest. Ik kreeg erna een bericht op Twitter dat Afrojack me volgde. Dat kan niet waar zijn, dacht ik. Daarop volgde een privéberichtje: dat hij mijn remix vet vond en hem graag officieel wilde uitbrengen. Zo zijn we over en weer gaan mailen en sindsdien geeft hij me feedback. Hij is een hele aardige gast en vooral een heel loyaal persoon. Dat is bijzonder in deze wereld." Door hun goede contact zou het zomaar kunnen dat de twee op korte termijn de handen ineen slaan...

Solar Weekend
Zondag 5 augustus draait hij in ieder geval op Solar Weekend in Roermond. We dromen even met hem verder. Waar hij over een jaar verwacht te staan?

"Ik hoop dat mijn naam Chasner dan wereldwijd bekender is. Dat ik kan toeren, mijn passie voor muziek met velen kan delen en jonge mensen inspireer om je dromen na te jagen. Hard werken, enthousiast zijn en - eerlijk is eerlijk - een beetje geluk hebben. Dan heb je kans om echt door te breken."

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →