Onderzoek naar alle zondagen winkelen in Sittard

Print
Onderzoek naar alle zondagen winkelen in Sittard

Afbeelding: Istock

Sittard - Er komt onderzoek naar de mogelijke effecten van een wekelijkse koopzondag in het Sittardse centrum. Daarna kan het stadsbestuur besluiten over het verzoek van het Sittardse centrummanagement om voortaan iedere zondag winkelopenstelling toe te staan.

Dat verzoek is gedaan door het Centrummanagement Sittard na een enquête onder 160 ondernemers in de binnenstad. Van hen geeft  22 procent aan iedere zondag open te willen zijn. Daarnaast vindt 68 procent van de centrumondernemers het geen probleem wanneer ondernemers zelf bepalen of ze op zondag open zijn.

Nu kent Sittard alleen de laatste zondag van de maand een koopzondag, met enkele extra koopzondagen in feestmaand december.

Besluit
In de gemeentelijke Winkeltijdenverordening uit 2013 staat dat extra openstelling op zondag door Burgemeester en Wethouders gehonoreerd kan worden, als er sprake is van voldoende draagvlak hiervoor. Sittard-Geleen wil nu eerst de economische en sociale gevolgen van in kaart brengen van het mogelijk geheel vrijgeven van de zondag als winkeldag. Daarna wordt een besluit genomen over het verzoek van het centrummanagement.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →