Op z'n vroegst over half jaar parkeerplaatsen bij Clemensdomein

Print
Op z'n vroegst over half jaar parkeerplaatsen bij Clemensdomein

Afbeelding: Luc Lodder

Merkelbeek / Brunssum - De aanleg van twintig parkeerplaatsen bij het Clemensdomein in Oud-Merkelbeek kan op zijn vroegst over een half jaar starten.

Begin 2019 nemen de gemeenten Onderbanken en Brunssum waarschijnlijk een besluit over verbeteringen in de omgeving van het oude kerkje en omgeving. Beide gemeenten werken aan een plan voor de herinrichting van de infrastructuur rondom het Clemensdomein. Daarmee willen Brunssum en Onderbanken de verkeersveiligheid verbeteren en de aanleg van extra parkeerplaatsen en een fietsenstalling regelen.

Verkeersdrukte
Dat is hard nodig: tijdens verschillende bijeenkomsten klaagden bewoners over de verloedering rond het Clemensdomein door verkeersdrukte, verrommeling en langdurige verbouwingen. Het kerkje werd in 2014 verkozen tot meest spirituele plek van Nederland en trekt sindsdien meer publiek.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →