Op z'n vroegst over half jaar parkeerplaatsen bij Clemensdomein

Print
Op z'n vroegst over half jaar parkeerplaatsen bij Clemensdomein

Afbeelding: Luc Lodder

Merkelbeek / Brunssum - De aanleg van twintig parkeerplaatsen bij het Clemensdomein in Oud-Merkelbeek kan op zijn vroegst over een half jaar starten.

Begin 2019 nemen de gemeenten Onderbanken en Brunssum waarschijnlijk een besluit over verbeteringen in de omgeving van het oude kerkje en omgeving. Beide gemeenten werken aan een plan voor de herinrichting van de infrastructuur rondom het Clemensdomein. Daarmee willen Brunssum en Onderbanken de verkeersveiligheid verbeteren en de aanleg van extra parkeerplaatsen en een fietsenstalling regelen.

Verkeersdrukte
Dat is hard nodig: tijdens verschillende bijeenkomsten klaagden bewoners over de verloedering rond het Clemensdomein door verkeersdrukte, verrommeling en langdurige verbouwingen. Het kerkje werd in 2014 verkozen tot meest spirituele plek van Nederland en trekt sindsdien meer publiek.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen