Gemeente schiet sportverenigingen te hulp na inbraak

Print
Gemeente schiet sportverenigingen te hulp na inbraak

Afbeelding: iStock

Gulpen - De gemeente Gulpen-Wittem steunt sportverenigingen als zij gedupeerd zijn door inbraak of vandalisme.

Voetbalvelden, maar ook andere sportaccommodaties liggen vaak buiten de bebouwde kom en zijn daardoor lastig te beveiligen. Dat is één van de redenen waarom zij regelmatig te maken krijgen met diefstal of vernielingen. De verenigingen draaien meestal zelf op voor de kosten. Doordat de accommodaties uit het zicht liggen, geven de verzekeringen vaak niet thuis. Daardoor moet de schade uit de eigen clubkas betaald worden.

Vergrijzing
Coalitiepartij Balans heeft in Gulpen-Wittem voorgesteld om lokale verenigingen die te maken krijgen met dergelijke kostenposten, te hulp te schieten. Clubs hebben het in deze tijd al lastig, constateert de fractie, omdat het aantal leden door de vergrijzing overal terugloopt. Terwijl die clubs van groot belang zijn voor de leefbaarheid van de dorpen, benadrukt Balans.

Eén keer per jaar
De fractie stelt voor dat clubs die te maken krijgen met inbraak of vandalisme één keer per jaar bij de gemeente kunnen aankloppen voor financiële hulp. Als het aan Balans ligt, vergoedt de gemeente 75 procent van de kosten, tot een maximum van 2500 euro. Het college van B en W heeft de raad toegezegd dat de gemeente binnenkort met een concreet voorstel komt.

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →