'Godzilla' komt terug voor afsluiting Cultura Nova

Print
'Godzilla' komt terug voor afsluiting Cultura Nova

Godzilla verscheen vorig jaar tijdens Cultura Nova onverwacht op verschillende plekken in het centrum van Heerlen. Afbeelding: Bas Quaedvlieg

De levensgrote opblaasbare Godzilla, die al tijdens eerdere edities een blikvanger van Cultura Nova was, komt terug naar Heerlen. Op zondag 2 september is deze creatie het middelpunt van de afsluiting van het culturele festival.

In het kader van ‘Bovengronds’ wordt samen met muzikanten uit de regio een feestelijke afsluiting van Cultura Nova voorbereid, waarin Godzilla een rol zal spelen. "Plasticiens Volants heeft met de introductie van ‘Godzilla’, die speciaal voor de opening van het Jaar van de Mijnen in 2015 is vervaardigd het Heerlens publiek een groot plezier gedaan. Nadat ‘Godzilla’ in 2017 op verschillende plekken in de stad verscheen, hoort dit monster bij Heerlen", aldus de organisatie.

De afsluiting van Cultura Nova vindt zondag 2 september om 17:00 uur plaats op het Burgemeester van Grunsvenplein en is gratis toegankelijk.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →