Diefstal afstandsbediening tv kost Venlose BOA zijn baan

Print
Diefstal afstandsbediening tv kost Venlose BOA zijn baan

Afbeelding: iStock

Venlo - De gemeente Venlo heeft een buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) terecht ontslagen wegens plichtsverzuim. De BOA werd door een politieman betrapt toen hij bij de ontruiming van een woning de afstandsbediening van een televisie in zijn broekzak stopte.

Eerder al stemde de rechtbank in Roermond in met het ontslag. Nu heeft ook de Centrale Raad van Beroep dit vonnis onderschreven.

Afstandsbediening
Aan het verweer van de BOA dat hij nooit de bedoeling heeft gehad de afstandsbediening mee naar huis te nemen, werd door zowel rechtbank als raad geen geloof gehecht. Zo had hij tegen de agent die hem attrapeerde gezegd dat toch alles naar de stort zou gaan. En toen zijn teamleider hem over de kwestie onderhield, vertelde hij dat hij het apparaat goed kon gebruiken omdat hij van een collega een tv zonder afstandsbediening had gekregen.

Berispt
De BOA was al niet van onbesproken gedrag. In 2011 werd hij schriftelijk berispt wegens zijn gedrag bij een milieustation en in 2016 werd hij bestraft met een jaarlang salariskorting omdat hij een gemeentelijk informatiesysteem had geraadpleegd voor een niet zakelijk doel.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →