Koningsbosch start actiegroep voor Hiltonhotel

Print
Koningsbosch start actiegroep voor Hiltonhotel

Afbeelding: Curio

Koningsbosch - Inwoners van Koningsbosch zijn een actiecomité gestart voor de komst van een Hiltonhotel in het dorp. Ook stellen ze een petitie op. Ze willen dat het gemeentebestuur van Echt-Susteren zo snel mogelijk een definitief besluit neemt over de vergunning voor een hotel in het voormalige klooster.

Initiatiefnemers van de actiegroep Red Klooster Koningsbosch zijn pastoraal medewerker Joseph Loete en huisarts Ronald Korthals. Ze zijn het wachten spuugzat en beklagen zich over de gang van zaken. "Wij vinden dit bestuurlijk falen. Er wordt maar geen besluit genomen. Inwoners van Koningsbosch zitten met veel vragen, maar de burgemeester wil ons niet te woord staan. Tot twee keer toe is een gesprek afgewezen", trekt Korthals fel van leer.

Negatief besluit
Het college heeft een voorlopig negatief besluit afgegeven op de vergunningaanvraag omdat de ontwikkelaar niet door een Bibobtoets kwam. Het Landelijk Bureau Bibob concludeerde dat er een 'zeer ernstig gevaar' bestaat dat het hotelproject wordt gefinancierd met crimineel geld. Sinds projectontwikkelaar Gelasius een zienswijze indiende, werkt de gemeente aan het definitieve besluit over de vergunningaanvraag.

Het actiecomité wil dat het gemeentebestuur vaart maakt. "Er is geen bewijs dat er crimineel geld gemoeid is met het project. De gemeente heeft zes maanden gehad om met feiten te komen, maar we horen niets", aldus Korthals. "Je kunt de zaak niet zo laten bungelen. Ook voor de ondernemer niet. Dus wij willen dat er een besluit komt of het deugt of niet. Schuif het niet op de lange baan. Dit is erfgoed, een klooster uit 1874, dat in verval raakt. Het is twee voor twaalf."

Petitie
Deze week start de actiegroep een petitie waarmee ze willen aansturen op een positief besluit over de vergunningaanvraag. Korthals: "99 procent van het dorp wil dat het hotel er komt." Eerst gaan Loete en Korthals vanmiddag met de kersverse wethouder en portefeuillehouder Hub Meuwissen om tafel. Een gemeentewoordvoerder laat weten dat de burgemeester 'niet de portefeuillehouder is' en dus de actiegroep bij de wethouder kan aanschuiven.

Lees ook: Initiatiefnemer Hiltonhotel voelt zich in de steek gelaten: 'Dat is onmenselijk'

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →