Vrachtwagen rijdt tegen bovenleiding in Haelen

Print
Vrachtwagen rijdt tegen bovenleiding in Haelen

Afbeelding: ANP/Lex van Lieshout

Haelen - Een vrachtwagen is dinsdag in Haelen tegen de bovenleiding van het spoor gereden.

Vertraging levert dat echter niet op omdat het treinverkeer als ruim een week stil ligt vanwege grootschalige onderhoudswerkzaamheden op het traject Eindhoven-Roermond.

Een woordvoerder van ProRail laat weten dat dinsdagmiddag is begonnen met het testen van het baanvak, nadat de werkzaamheden waren afgerond.

Reparatie
"De vrachtwagen die tegen de bovenleiding rijdt is een extra complicatie. Het ziet er echter naar uit dat we zowel het testen als de reparatie van de bovenleiding op tijd hebben afgerond, waardoor woensdag de treinen weer normaal kunnen rijden. Het blijft echter raadzaam voor reizigers om voor vertrek de reisplanner te raadplegen."

Beveiligingssyteem
Tussen Eindhoven en Weert is een nieuw beveiligingssysteem aangesloten en het oude afgeschakeld. Een klus waaraan dan tussen de vijf- en zeshonderd mensen werken.

Er zijn onder meer nieuwe kabels gelegd voor de beveiliging. Die kabels werden met 45.000 klemmen vastgelegd.

Sneller
Grootste voordeel van het nieuwe systeem is volgens ProRail dat het kan worden uitgelezen met een computer zodat monteurs sneller de oorzaak van een storing kunnen achterhalen.

Een storing moet daarmee sneller verholpen zijn.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →