Stichting Ald Weishoès Venlo stopt er na vier jaar mee

Print
Stichting Ald Weishoès Venlo stopt er na vier jaar mee

Afbeelding: Google Streetview

Venlo - Uiterlijk eind dit jaar stopt de Stichting Ald Weishoès in Venlo. Na vier jaar valt het doek. De tweede editie van het culturele evenement Venlo Verenigt in en bij het Ald Weishoès op 16 september is eveneens van de baan. Na het wegvallen van de jaarlijkse Ouverture in Venlo werd dit evenement vorig jaar voor het eerst gehouden.

De verenigingen die in het Weishoès repeteren, presenteerden zich die dag aan het publiek. "De eerste keer was zeer succesvol”, zegt voorzitter René En­sink van de stichting. Hij baalt dat er gestopt moet worden en hoopt dat de circa vijftig verenigingen met in totaal zo’n 1500 leden die nog gebruikmaken van het Ald Weishoès een nieuw onderkomen vinden.

Verbouwing
Het Ald Weishoès wordt vanaf 2019 ingrijpend verbouwd. Nadat plannen daarvoor bekend werden, ging de stichting vanaf eind 2017 driftig op zoek naar een alternatief. Bij de gemeente werd het verzoek neergelegd om als Venlo Verenigt met circa dertig verenigingen te mogen verkassen naar het voormalige museum Van Bommel Van Dam. Die wens uitten overigens meer partijen. Een helder antwoord van Venlo liet lang op zich wachten.

Onzekerheid
Venlo verhuurt het voormalig museum deels aan het University College van de Universiteit Maastricht in 2019-2020. Recent werd duidelijk dat Venlo voorlopig geen tweede huurder toelaat in het oude museumgebouw aan de Deken van Oppensingel. Een besluit wordt pas later in het najaar genomen. De Stichting Ald Weis-hoès is door alle gedoe en onzekerheid tot de conclusie gekomen dat ze haar werkzaamheden niet meer naar behoren kan uitvoeren.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →