Nieuwe commandanten voor Awacs-basis

Print
Nieuwe commandanten voor Awacs-basis

Afbeelding: NAVO

Schinveld - De Awacs-basis in Geilenkirchen (vlakbij Schinveld) heeft twee nieuwe commandanten: Majoor Jörg Lebert (Duitse Luchtmacht) en Brigade-Generaal Charles McDaniel (Amerikaanse Luchtmacht).

Zij vervangen Generaal-majoor Dawn Dunlop (VS) en Karsten Stoye (Duitsland). De algehele leiding van de Navo-basis is in handen van generaal Curtis Scaparrotti (VS).

Luchtmacht
Lebert was eerder hoofd controlling en accounting van de Duitse luchtmacht. Hij diende onder meer in Hamburg, Keulen, Bonn en Berlijn. In 2009 kwam hij naar de Joint Force Command in Brunssum, van waar hij werd uitgezonden naar Kabul en optrad als verbindingsofficier tussen de Brunssumse basis en Isaf.

McDaniel was eerder vice-commandant van Scott Air Force Base in de Amerikaanse staat Illinois, maar werd ook ingezet in Quatar en Japan. Er staan meer dan 3.300 vlieguren op zijn cv.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →