Media Markt vooralsnog niet op Gardenz in Geleen

Print
Media Markt vooralsnog niet op Gardenz in Geleen

Afbeelding: Rob Oostwegel

Sittard - Media Markt wil zich vestigen op Gardenz in Geleen. De gemeente Sittard-Geleen onderzoekt of deze ontwikkeling mag worden tegengehouden.

Ontwikkelaar 3W Real Estate, die geen commentaar geeft, heeft de gemeente gevraagd of Media Markt naar Gardenz mag komen.

Ongewenst
Volgens een gemeentezegsman is dat 12 juli besproken in het Bestuurlijk Overleg Ruimtelijke Economie Zuid-Limburg (BORE). De achttien gemeenten in Zuid-Limburg hebben afgesproken nieuwe retailontwikkelingen met elkaar in het BORE af te stemmen, om ongebreidelde uitbreiding van winkelgebieden te voorkomen.

BORE vindt de komst van Media Markt naar Gardenz niet wenselijk.

Raad van State
Maar Sittard-Geleen wijst op een lopende procedure bij de Raad van State inzake een soortgelijke geval in Appingedam. Die kan tot jurisprudentie leiden die bepalend is voor de vraag of Media Markt op Gardenz wel geweigerd mag worden.

Duidelijkheid daarover is alleen niet op korte termijn te verwachten. De zaak wordt door de Raad van State over een half jaar voortgezet.  

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →