Buurt: extra overlast coffeeshops door Solar

Print
Buurt: extra overlast coffeeshops door Solar

Afbeelding: iStock

Omwonenden van de coffeeshops Sky en Skunk in Roermond willen extra maatregelen tijdens Solar, omdat de overlast volgens hen dan beduidend toeneemt.

In mails aan college en raadsfracties klagen omwonenden van Sky namens de buurt rond beide coffeeshops over extra overlast tijdens het vierdaagse dancefestival, dat dit jaar van 2 tot en met 5 augustus plaatsvindt.

Veel festivalgangers zouden zich dan als klant bij één van de coffeeshops aan de Venloseweg en de Zwartbroekstraat melden.

Puinhoop
"De vorige keer toen het Solarfestival plaatsvond was het die dagen een gigantische puinhoop met rijen bezoekers voor de deur", aldus een van de mailschrijvers die een eigen zaak aan de Venloseweg heeft.

In de mails wordt verder geklaagd over rotzooi op straat, wildplassers, lawaai, foutgeparkeerde auto’s en gevaarlijke verkeerssituaties. "Onacceptabel en onaanvaardbaar voor het leef- en woonklimaat van ons, burgers."

Afspraken
De VVD heeft naar aanleiding van de mails vragen aan het college gesteld. De oppositiepartij, die net als de LVR de omwonenden steunt in hun jarenlange strijd voor verplaatsing van de coffeeshops, wil weten welke afspraken de gemeente met politie en stadstoezicht heeft gemaakt om de extra overlast tijdens Solar tegen te gaan.

Ook vragen de liberalen een overzicht van overlastgevende situaties of incidenten die zich tijdens het Solarfestival rond de coffeeshops voordoen.

Controles
Eigenaar Peter Hendriks van Sky en Skunk was dinsdag niet voor commentaar bereikbaar, maar volgens zijn bedrijfsleider hebben de coffeeshops nauwelijks extra klandizie van Solar. "Een dancefestival trekt doorgaans geen mensen die een jointje roken. Dat is een heel ander publiek. Bovendien wordt bij Solar zeer streng op drugs gecontroleerd."

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →