Politie pakt John B. (57) uit Helden opnieuw op voor moord Tanja Gurskaja

Print
Politie pakt John B. (57) uit Helden opnieuw op voor moord Tanja Gurskaja

Afbeelding: Facebook

Helden - John B. (57) uit Helden zit sinds dinsdag opnieuw vast als verdachte in de moord op Tanja Gurskaja in 2012. Dit bevestigt het Openbaar Ministerie.

Op basis van welke feiten en omstandigheden B. opnieuw is opgepakt wil justitie in het belang van het onderzoek niet zeggen. De verdachte zit in beperkingen.

Belastende verklaring
Hij mag alleen contact hebben met zijn advocaat Marcel Heuvelmans. Hij onthoudt zich van ieder commentaar.

Naar verluidt zou het onderzoeksteam de beschikking hebben over een kersverse belastende verklaring over de rol van B. bij de liquidatie. 

Vrijgelaten
Politie en justitie zien John B. al jaren als de opdrachtgever voor de moord op Gurskaja. De 57-jarige Heldenaar zou zijn twee medeverdachten de opdracht hebben gegeven om zijn voormalige zakenpartner Wilmo Rebel, met wie hij gebrouilleerd was geraakt, dood te schieten.

Zij zouden op 25 oktober 2012 bij vergissing diens vrouw voor haar woning aan de Lovendaalseweg in Venlohebben gedood. John B. Zat al eerder in de cel voor deze moordzaak. Het OM moest hem vrijlaten nadat een officier van justitie in de ogen van de rechtbank een scheve schaats had gereden. Zij had zonder de rechtbank en de verdediging daarvan op de hoogte te stellen een getuige laten horen.

Rechter
Deze maand nog werd bekend dat zes jaar nadat de Tanja Gurskaja (39) in Venlo werd doodgeschoten, twee van drie vermeende betrokkenen zich alsnog voor de rechter moeten verantwoorden.

De rechtbank Limburg heeft vanaf maandag 8 oktober vier dagen uitgetrokken voor het proces tegen Dennis W. uit Tegelen en John B. uit Helden. Een derde verdachte, de Let Janis V. , zit in zijn land in de cel. Volgens het Openbaar Ministerie gaat het niet lukken om ook hem in het najaar in Nederland voor de rechtbank te krijgen. Hij zal wellicht later alsnog berecht worden

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →