Webcampedofiel niet voor onderzoek naar Pieter Baan Centrum

Print
Webcampedofiel niet voor onderzoek naar Pieter Baan Centrum

Afbeelding: IStock

Kerkrade - Kerkradenaar Angelo O. (54), die webcamseks had met jonge meisjes, zal niet in het Pieter Baan Centrum worden onderzocht.

Volgens de rechter-commissaris volstaat een onderzoek door een psycholoog en een psychiater. Dat bleek dinsdag tijdens een pro-formazitting in de rechtbank in Roermond.

Webcam
Tegen O. werd in mei zes jaar cel geëist omdat hij webcamseks had gemaakt met meisjes tussen 9 en 15 jaar oud. Iets dat hij zelf ook toegaf. Vermoed wordt dat O. tussen 2011 en 2015 contact had met zo’n 190 minderjarige meisjes. In tien gevallen kwam het tot aangiftes.

Onderzoek
De rechtbank besliste twee weken later dat er nader onderzoek moest komen naar de geestesgesteldheid van O. Onduidelijk is of hij lijdt aan een stoornis en zo ja, hoe hij dan behandeld moet worden. Met het onderzoek wil de rechtbank voorkomen dat O. na een eventueel opgelegde en uitgezeten straf onbehandeld terugkeert in de maatschappij, terwijl hij misschien wel behandeld zou moeten worden.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →