Verwarde man gaat ex-buren te lijf met machete

Print
Verwarde man gaat ex-buren te lijf met machete

Afbeelding: Arnaud Nilwik

Landgraaf - Een 65-jarige man heeft dinsdag zijn oude buren, een man en een vrouw, uit de Broekhuizenstraat in Rimburg verwond met een machete. De buurman raakte zwaargewond, de dader is gearresteerd.

De dader is een verwarde man, die in behandeling zou zijn. Hij woonde tot afgelopen najaar in de straat. Dinsdagmiddag heeft een buurtbewoner hem in de straat gezien. "Hij vertelde dat het huis nog steeds van hem was."

Aanvaring
's Avonds tegen zeven uur verscheen hij opnieuw in het Landgraafse dorp, toen hij eerst tegen een huis begon te schelden, daarna twee ruiten van zijn oude huis vernielde en tot slot bij het derde huis in aanvaring kwam met de bewoners, zijn voormalige buren.

Eerst kwam de vrouw des huizes naar buiten. De dader verwondde haar. Toen haar echtgenoot naar buiten kwam om zijn vrouw te ontzetten, werd hij gestoken, volgens ooggetuigen uit de straat in zijn borst.

Overmeesterd
Vervolgens kwam de zoon, die de dader neersloeg. Hij heeft de man samen met mensen uit de straat overmeesterd. Het echtpaar is per ambulance naar het ziekenhuis afgevoerd.

Een overbuurvrouw heeft het meeste zien gebeuren. "Toen ik het zwaard zag, ben ik maar naar binnen gegaan."

Impact
Ook burgemeester Raymond Vlecken verscheen in de loop van de avond in de Broekhuizenstraat. "Het is gebruikelijk dat ik bij zoiets mijn gezicht laat zien om de sfeer te proeven. Rimburg is een hechte gemeenschap. Dit zal impact hebben. Dit is verbijsterend", zei Vlecken.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →