Tourspel rit 16: Niet Alaphilippe, maar Pozzovivo zorgt voor dagwinst

Print
Tourspel rit 16: Niet Alaphilippe, maar Pozzovivo zorgt voor dagwinst

Afbeelding: De Limburger

Simon van der Veen was dinsdag de dagwinnaar in ons Tourspel. In eerste Pyreneeënrit was de Fransman en drager van de bolletjestrui Julian Alaphilippe weer de snelste.

Julian Alaphilippe (45), Gorka Izagirre (32), Adam Yates (26), Domenico Pozzovivo (16) en Robert Gesink (13) pakten de 132 punten voor de dagwinnaar uit Brunssum. We hebben hem nog niet kunnen laten vertellen hoe hij zijn ploeg heeft samengesteld.

Punten
De nummer twee Peter Stienen haalde met meer renners punten. Hij had ook nog Pierre Latour (6), Damiano Caruso (5) en Guillaume Martin (4) in zijn ploeg, maar miste Domenico Pozzovivo die zestien punten opleverde. En het genoemde drietal kwam slechts tot vijftien punten, waardoor Van der Veen de winst pakte.

Gele trui
Ondertussen blijft in het algemeen klassement Roger Bijlsma nog altijd bovenaan staan met 1596 punten. Hij wordt wel op de hielen gezeten voor Jan Hanssen die 1567 punten heeft. Bijlsma heeft de gele trui dus om zijn schouders, maar is – net als Geraint Thomas – nog niet zeker ervan dat hij ook in Parijs in het geel rijdt.

Formule 1-start
Tom Dumoulin en Chris Froome hielden hun benen dinsdag stil. Vandaag met een zeer korte bergrit met aankomst bergop én een zogenaamde Formule 1-start zal er wellicht meer aangevallen worden.