Buurtnetwerk houdt enquête over leefbaarheid binnenstad

Print
Buurtnetwerk houdt enquête over leefbaarheid binnenstad

Afbeelding: Laurens Bouvrie

Het buurtnetwerk Binnenstad Maastricht wil weten hoe de leefbaarheid in de binnenstad wordt ervaren. Aan de hand van 20 vragen kunnen centrum-bewoners hun mening geven.

In de enquête staan onder andere vragen over verkeer, overlast, foutparkeren, verloedering, maar ook over de huidige norm van maximaal 60 dagen evenementen op het Vrijthof, en zelfs over het gewenste aantal concerten van André Rieu op het plein.

De vragenlijst is niet alleen bestemd voor vaste bewoners van de binnenstad. Ook andere 'belanghebbenden' in de binnenstad, zoals ondernemers en studenten, kunnen er aan meedoen.

Op basis van de uitkomsten van de enquête wil het buurtnetwerk tot een plan komen om de leefbaarheid te verbeteren. 

Tien minuten
Het invullen van de vragen neemt volgens het buurtnetwerk minder dan tien minuten in beslag. De enquête invullen kan tot 1 september. De resultaten worden geheel anoniem verwerkt. De uitkomsten zullen op een aparte bijeenkomst in het najaar worden gepresenteerd, aldus het netwerk.

De enquête is hier in te vullen. 

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →