Raadsels rond camping in Geulle: uitbaters zijn het beu

Print
Raadsels rond camping in Geulle: uitbaters zijn het beu

Ook raadsleden zitten met vraagtekens over wat er rond De Boskant speelt. Afbeelding: Rob Oostwegel

Hulsen-Oostbroek - Ze zijn het zat. Uitbaters van camping De Boskant in Geulle hebben hun visie op een al jaren lopend conflict met de gemeente Meerssen online gezet. Binnen het gemeentehuis blijven de details 'geheim'.

Op een voorlopig nog 'verborgen' internetsite wordt de integriteit van Meerssense ambtenaren en bestuurders met naam en toenaam, en in felle bewoording, aan de kaak gesteld. De uitbaters van camping De Boskant in Geulle hebben er genoeg van. Al vijf jaar lang zijn ze in onderhandeling - of zoals ze het zelf ervaren 'in conflict' - met de gemeente. Al die tijd is hun voortbestaan onduidelijk en durft de ondernemer niet aan de hoognodige investeringen te beginnen.

Advocaat
"We worden om zeep geholpen door een paar rancuneuze ambtenaren, die bestuurders willens en wetens verkeerde informatie doorspelen", stelt de campinguitbater op de internetsite, waarop behalve ambtenaren en wethouders ook burgemeester Mirjam Clermonts het moet ontgelden.

De gemeente heeft ondertussen een advocaat ingeschakeld om de webpagina onder meer op grond van privacy en portretrecht uit de openbaarheid te houden.

Niet duidelijk
Wat er precies aan de hand is, wordt niet helemaal duidelijk. Ook niet voor de gemeenteraad. Meerdere fracties hebben het college schriftelijk vragen gesteld. Er wordt gesuggereerd dat er zo snel mogelijk een extra raadsvergadering moet worden belegd.

Maar waar zou die precies over moeten gaan? Duidelijk is dat er op 3 juli een collegevergadering is geweest waarin over De Boskant is gesproken. Maar wat is er besloten? De Boskant laat hevig aangedaan weten hierover tegen De Limburger niets te willen zeggen. "Ons is verteld dat er geheimhouding op rust."

De notulen en besluitenlijst zijn niet, zoals gebruikelijk, gepubliceerd en zijn klaarblijkelijk ook voor raadsleden een mysterie. Bij de gemeente werd woensdag niet gereageerd op vragen van De Limburger.

Einde erfpachtconstructie
Wat wel zeker is, is dat er een einde is gekomen aan een al decennialang geldende erfpachtconstructie tussen de gemeente en de camping. "De uitbaters wilden die verlengen", laat de camping via een woordvoerder weten. "Maar daar is nooit iets van terechtgekomen." Daarnaast zijn er onderhandelingen gevoerd over de verkoop van de gemeentegrond aan de camping. "Maar ook die zijn stopgezet."

De woordvoerder schetst een geschiedenis waarin ambtenaren de onderhandelingen steeds weer een andere kant op stuurden, afspraken die niet werden nagekomen of weer werden teruggedraaid, een verschil tussen formele en informele toezeggingen, geschillen over vergunningen en dwangsommen die op dit moment allemaal de inzet zijn van een uit de hand gelopen conflict.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →