Tiental leerlingen verlaat VMBO Maastricht

Print
Tiental leerlingen verlaat VMBO Maastricht

Afbeelding: Jean-Pierre Geussens

Zo’n tien aankomende vierdejaars-leerlingen van VMBO Maastricht gaan hun opleiding elders afmaken.

Dat zegt Jan Rijkers, interim LVO- bestuurder van VMBO Maastricht, in een exclusief gesprek met De Limburger. Hij is inmiddels bijna drie weken puin aan het ruimen op het vmbo aan de Bemelergrubbe.

Laag
In september beginnen ondanks alle ellende toch 150 nieuwe leerlingen aan de vmbo-opleiding op het VMBO Maastricht. "Dit is een laag aantal vergeleken met de 354 eindexamenkandidaten afgelopen jaar, maar dat heeft ook te maken met de natuurlijke krimp van het aantal leerlingen. Die ligt in Maastricht hoger dan in de rest van Limburg", aldus Rijkers.

Nooit eerder gezien
De voormalige onderwijsinspecteur en oud-voorzitter van scholenkoepel Het Hooghuis in Brabant, vertelt wat hij een paar weken geleden aantrof in Maastricht: "Deze breedte en omvang van problemen met het programma van toetsing en afsluiting (pta) had ik nog nooit eerder gezien. Het is niet te vergelijken met mijn eerdere ervaringen in de onderwijswereld." Maar, zegt hij, toen hij werd aangesteld als interim-bestuurder kreeg hij in reacties hierop ook van scholen te horen 'dat ook zij eens goed gingen kijken naar hun pta’s naar aanleiding van VMBO Maastricht'.

Lees ook: Puinruimer bij VMBO Maastricht: 'Er is altijd gedoe rond examens'

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →