Vermiste Anouk van Luijk op Cuba gevonden

Print
Vermiste Anouk van Luijk op Cuba gevonden

Anouk een aantal jaren geleden. Afbeelding: AD/Privefoto

De negentienjarige Anouk van Luijk uit Hellevoetsluis, die sinds enkele dagen vermist werd op Cuba, is gevonden. Het ministerie van Buitenlandse Zaken meldt dat ze met haar ouders is herenigd. Ze maakt het naar omstandigheden goed.

Een medewerker van de Nederlandse ambassade was aanwezig toen Anouk haar ouders weer ontmoette. Een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken zegt blij te zijn "met de goede afloop". Hij bedankt de Cubaanse autoriteiten voor de inspanningen om haar weer terug te vinden.

Contact
De jonge vrouw reisde op 7 juli af naar het Caribisch eiland. Zaterdag zou ze terugvliegen naar Nederland, maar ze kwam nooit aan. Haar familie had voor het laatste contact met haar op 21 juli. Toen vertelde ze dat ze haar bankkaart verloren had, sinds woensdag 18 juli geen geld meer had en dat ze zich ziek voelde.

Lees ook: Opnieuw Nederlandse toerist vermist: grote zorgen om Anouk (19) op Cuba

Op het eiland was een uitgebreid onderzoek gestart naar aanknopingspunten rondom de vermissing. Reisorganisaties en diverse lokale autoriteiten werden geraadpleegd voor informatie over waar Anouk zich zou kunnen bevinden.