Voetbalveld Jekerdal is veranderd in dorre steppe

Print
Voetbalveld Jekerdal is veranderd in dorre steppe

Het hoofdveld van SC Jekerdal eind juli 2018. Afbeelding: Laurens Bouvrie

De hitte en de droogte van de afgelopen tijd hebben het hoofdvoetbalveld van SC Jekerdal doen veranderen in een dorre steppe-vlakte. Terwijl de meeste sport-accommodaties in Maastricht over een beregeningsinstallatie beschikken, moet Jekerdal die luxe ontberen. Met alle gevolgen van dien. Over een dikke maand begint de competitie weer.

De velden van sportclub Jekerdal bieden een desolate aanblik. Het gras is volledig vergeeld als gevolg van uitdroging. Begin september, dat is over vijf weken, gaat de competitie weer van start. 

Geen put
De accomodatie aan de Mergelweg beschikt niet over een beregeningsinstallatie, waar de overige sportvelden in Maastricht wel beregent kunnen worden. Dat er in Jekerdal geen installatie is, heeft met de situatie ter plekke te maken, aldus een woordvoerder van de gemeente, die eigenaar is van de sportvelden in de stad. "Het is daar lastig om een installatie aan te brengen. Bovendien is daar geen put."

Tractor
Beregenen van het hoofdveld met een tractor is geen optie, aldus de woordvoerder. "Dat zou het veld alleen nog maar meer aantasten." Dat het gras er nu zo erbarmelijk uitziet wil overigens niet zeggen dat het gras dood is, zo laat de woordvoerder weten. Het eventueel aanbrengen van nieuw jong gras is daarom nu niet aan de orde. "En dat heeft met dit weer ook geen zin."

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →