Fout in boek over Jos van Rey gerectificeerd

Print
Fout in boek over Jos van Rey gerectificeerd

Afbeelding: Jeroen Kuit

De Stichting 19 Oktober, de uitgever van het boek Vrienden over politicus Jos van Rey, heeft een rectificatie geplaatst in De Limburger.

Daarin wordt een onjuiste bewering over het voormalige Roermondse VVD-raadslid Jos Becks rechtgezet.

In het boek stond vermeld dat Becks in 2004 een buurvrouw zou hebben geslagen. Maar in werkelijkheid ging het om een buurman van zijn moeder.

Advocaat
Becks schakelde in maart van dit jaar een advocaat in nadat het boek Vrienden op de markt was gekomen. Het voormalige VVD-raadslid voelde zich ten onrechte neergezet als een ‘vrouwenmepper’. Concreet gaat het om een passage in het boek over een incident dat zich afspeelde in 2004, toen Becks de buurman van zijn moeder sloeg. Deze zou haar hebben lastig gevallen.

Gordon-effect
Eerder liet Becks’ advocate Dewi Worotikan weten dat de passage in het boek ‘pertinent onjuist’ is. “Het is zonder te checken opgeschreven. Hier is sprake van een Gordon-effect”, stelde ze, refererend aan het tumult dat ontstond nadat Gordon een boek had gepubliceerd.

Uit de handel
Becks eiste in maart dat het boek Vrienden uit de handel zou worden genomen. De voorzitter van de Stichting 19 Oktober liet eerder al weten dat foute informatie in het boek zou worden rechtgezet.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen