Fout in boek over Jos van Rey gerectificeerd

Print
Fout in boek over Jos van Rey gerectificeerd

Afbeelding: Jeroen Kuit

De Stichting 19 Oktober, de uitgever van het boek Vrienden over politicus Jos van Rey, heeft een rectificatie geplaatst in De Limburger.

Daarin wordt een onjuiste bewering over het voormalige Roermondse VVD-raadslid Jos Becks rechtgezet.

In het boek stond vermeld dat Becks in 2004 een buurvrouw zou hebben geslagen. Maar in werkelijkheid ging het om een buurman van zijn moeder.

Advocaat
Becks schakelde in maart van dit jaar een advocaat in nadat het boek Vrienden op de markt was gekomen. Het voormalige VVD-raadslid voelde zich ten onrechte neergezet als een ‘vrouwenmepper’. Concreet gaat het om een passage in het boek over een incident dat zich afspeelde in 2004, toen Becks de buurman van zijn moeder sloeg. Deze zou haar hebben lastig gevallen.

Gordon-effect
Eerder liet Becks’ advocate Dewi Worotikan weten dat de passage in het boek ‘pertinent onjuist’ is. “Het is zonder te checken opgeschreven. Hier is sprake van een Gordon-effect”, stelde ze, refererend aan het tumult dat ontstond nadat Gordon een boek had gepubliceerd.

Uit de handel
Becks eiste in maart dat het boek Vrienden uit de handel zou worden genomen. De voorzitter van de Stichting 19 Oktober liet eerder al weten dat foute informatie in het boek zou worden rechtgezet.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →